Inköparens ansvar för hållbara it-köp

by Kent Olofsson on

Inköp24 Kent Olofsson

Social hållbarhet hos tillverkare och leverantörer av it-utrustning står i fokus när TCO Certified håller ett webbinar, 21 alternativt 22 februari. Det handlar om hur arbetsvillkoren ser ut för de arbetare som tillverkar mobiler, datorer, komponenter och andra it-produkter runt om i världen.

TCO Certified har undersökt hur it-leverantörer och tillverkare arbetat med social hållbarhet under 2017 och resultaten av den undersökningen kommer att redovisas under webbinaret.

Andra frågor som kommer att behandlas under webbinaret är:

  • Räcker det med uppförandekoder bland tillverkare för att driva utvecklingen mot mer socialt hållbara försörjningskedjor inom it?
  • Hur går vi från att peka på problem till att faktiskt åtgärda dem?
  • Vad behöver du som inköpare veta för att hjälpa till att driva utvecklingen mot mer socialt hållbara it-inköp?

TCO Certified menar att inköpare kan ha stor påverkan på leverantörernas bara de är villiga att ställa högre krav på social hållbarhet. Efter seminariet ska inköparna förhoppningsvis se varför det är viktigt att höja kraven och hur bra kravställningar ser ut.

Inlägget Inköparens ansvar för hållbara it-köp dök först upp på Inköp24.

Written by: Kent Olofsson

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?