Här är fördelarna med digitalt kvitto

by Kent Olofsson on

Inköp24 Kent Olofsson

Att hantera papperskvitton kostar tid och besvär både för den som gör inköpet och de som ska attestera och bokföra köpet. En smidigare variant kan vara att gå över till papperskvitton menar Visma som på ett seminarium i Stockholm 19 oktober ska berätta om digitala kvitton.

Visma har tillsammans med Kwick skapat en lösning, Visma Digitala Kvitton Powered by Kwick, för att hantera digitala kvitton genom hela kedjan. De som använder ett system för digital kvittohantering slipper spara kvitton, notera vad köpet gäller och på något sätt få in det till redovisningen när de handlar något med kort. Istället skickas ett digitalt kvitto direkt in i ekonomisystemet där det kopplas till rätt transaktion i e-fakturan till kortet.

Det ger följande fördelar enligt Visma:

  • Besparingspotential. Spara tid och pengar med automatiserat flöde och digital arkivering.
  • Skippa papperstrassel. Få kvitton digitalt i Proceedo eller annan fakturahanteringslösning.
  • Minskad miljöpåverkan. Reducerat antal papperskvitton bidrar till ett mer hållbart samhälle.

På seminariet kommer Linda Hustveit Svenningsson på JM att berätta hur digital kvittohantering har reducerat antalet fel och effektiviserat vardagen för medarbetarna och ekonomiavdelningen. Annika Åberg ska tala om hur Nordea har minskat mängden papperskvitton och fått mer en 50 procent av sin kvittohantering att bli en helt digital automatiserad process. Rickard Holmén, VD på Kwick, går igenom de legala och bokföringsmässiga reglerna som man behöver ha koll på vid övergången till digital kvittohantering.

Inlägget Här är fördelarna med digitalt kvitto dök först upp på Inköp24.

Written by: Kent Olofsson

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?