Daimler tar upp lastbilskampen med Tesla

by Kent Olofsson on

Inköp24 Kent Olofsson

Daimler ger sig nu på allvar in på marknaden för eldrivna lastbilar. Det märks bland annat på att företaget presenterar två nya tunga ellastbilar för den amerikanska marknaden

– Vi är världens största lastbilstillverkare, och vi har för avsikt att vara det även inom eldrivna lastbilar och bussar, säger Martin Daum som är ansvarig för de tunga fordonen i Daimlers ledningsgrupp.

Dessutom ska företaget skapa en speciell E-Mobility Group som ska samordna och kraftsamla företagets kompetens inom alla dess olika varumärken runt om i världen.

– Detta gör att kan vi få maximal utdelning av våra investeringar och kan skapa bästa tänkbara lösningar för batterier, laddningslösningar och energy management, säger Martin Daum.

De nya modellerna heter Freightliner Ecascadia och Freightliner eM2 106. Ecascadia är tung trailerdragare för fjärrtrafik med 730 elektriska hästkrafter och batterier på 550 kWh. Bilen får en räckvidd på cirka 40 mil. Återladdning till ungefär 80 procent tar mindre än 90 minuter och ger ytterligare cirka 32 mils räckvidd.

EM2 106 å sin sida är en distributionsbil. Den har en totalvikt på 9–12 ton, elmotorn ger 480 hästkrafter och batteriet har en kapacitet på 325 kWh. Räckvidden blir ungefär 37 mil och inom en timme kan batteriet återladdas till runt 80 procent och får då cirka 30 mils ytterligare räckvidd.

Planen är att Daimler under året ska leverera ett 30-tal lastbilar till utvalda kunder för tester i verklig trafik.

Det här är en snabb omsvängning från Daimlers sida. I februari när Tesla presenterade sin ellastbil verkade Daimler duktigt skeptiska till att Tesla verkligen skulle kunna leverera en ellastbil för långväga transporter.

– Om Tesla verkligen lyckas uppfylla det här löftet så kommer vi givetvis att köpa två lastbilar, en för att plocka isär och en för att testa. För om det här skulle hända så har vi uppenbarligen missat något. Men för närvarande gäller fysikens lagar, sa Martin Daum då.

Fysikens lagar är fortfarande desamma så det verkar som att Daimler kom på att de faktiskt missat något när det gäller möjligheten att bygga ellastbilar med lång räckvidd.

Samtidigt fortsätter Daimler sin satsning på självkörande lastbilar. Företaget var först ut med en autonom lastbil som körde på allmän väg för tre år sedan och de testerna var så lyckade att företaget fortsatt utvecklingen. En utveckling som Daimler nu ska satsa ännu mer på.

Totalt ska Daimler satsa fem miljarder kronor på forskning och utveckling av eldrift, uppkoppling och självkörande teknik fram till slutet av nästa år.

– Det är fortfarande långt kvar till dess att vi har helt självkörande lastbilar, men det finns enorma fördelar, inte minst med tanke på den globala bristen på lastbilschaufförer, säger Martin Daum.

Inlägget Daimler tar upp lastbilskampen med Tesla dök först upp på Inköp24.

Written by: Kent Olofsson

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?